Zwangere vrouw die deelneemt aan de training

CrossFit en Zwangerschap: Hoe je actief kunt blijven tijdens de mooiste fase van je Leven

CrossFit is een sport die bestaat uit gevarieerde trainingen en uitgevoerd kan worden op verschillende niveaus van intensiteit. Maar wat als je zwanger bent? Kun je dan nog steeds blijven CrossFitten? Of betekent dit dat je niet meer mag trainen?

Is CrossFit veilig tijdens de zwangerschap?

Absoluut! Je kunt met de juiste begeleiding en aanpassingen blijven CrossFitten. CrossFit kan een goede en leuke manier zijn om fit te blijven tijdens de zwangerschap. Het helpt niet alleen bij het behouden van kracht en conditie, maar kan ook bijdragen aan een soepelere bevalling en een beter herstel na de geboorte.

Hoe pas je CrossFit aan tijdens de zwangerschap?

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Maar daarnaast moeten sommige oefeningen worden aangepast of worden vermeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet meer belasten van de rechte buikspieren in het tweede trimester. Er zijn tal van aanpassingen nodig, afhankelijk van hoe ver je zwangerschap is gevorderd. Daarom is het belangrijk aan de slag te gaan met iemand die verstand van zaken heeft. De focus tijdens het trainen in de zwangerschap ligt op het activeren van de juiste spieren en hoe je tijdens het uitvoeren van de oefeningen moet ademen.

Het belang van professionele begeleiding

Bij Better Through Movement helpen wij graag zwangere vrouwen die actief willen blijven. Daarom hebben wij speciaal opgeleide Powermama-coaches, die ervaring hebben met het begeleiden van zwangere vrouwen in hun sportdoelen. Onze coaches bieden Personal Trainingen aan, waarbij elke sessie wordt aangepast aan jouw behoeften en capaciteiten. Ook kunnen zwangere vrouwen blijven sporten tijdens de groepslessen, hierin passen de trainers oefeningen aan als dit nodig is.

Conclusie

Zwangerschap betekent niet het einde van CrossFit of stoppen met sporten. Het is een kans om jezelf uit te dagen en je kracht te ontdekken op een heel nieuw niveau. Met de juiste begeleiding en aanpassingen kan CrossFit nog steeds een veilige en effectieve manier zijn om fit te blijven tijdens de zwangerschap. Bij Better Through Movement staan onze Powermama-coaches en trainers klaar om je te ondersteunen en te begeleiden tijdens deze prachtige reis naar moederschap.

Wil jij ook blijven trainen tijdens je zwangerschap, maar vind je het lastig en kom je er niet uit? Klik dan op de onderstaande knop “gratis intake” en dan komen wij graag met jou in contact.

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake