6 redenen waarom CrossFit de beste keuze is voor kinderen

Veel Nederlandse kinderen doen aan sport en dat is natuurlijk superbelangrijk. Maar toch bewegen een hoop kinderen te weinig. Dit heeft tot gevolg dat de motoriek van kinderen steeds slechter wordt. Hier heb ik al een keer een blog over geschreven. CrossFit is de ideale sport als extra aanvulling op de andere sporten van je zoon/dochter of om hem/haar nu eindelijk eens in beweging te krijgen. Hier zijn 6 redenen waarom CrossFit de beste keuze is voor kinderen.

  1. Beter bewegen: Een sport als CrossFit is altijd onder begeleiding van een trainer. Daarnaast zorgen de oefeningen van CrossFit ervoor dat je kind beter leert bewegen. Denk aan het optillen van object maar ook om ergens op te klimmen. Nu kinderen minder buitenspelen zijn dit ook vaardigheden die steeds minder worden ontwikkeld.
  2. Sterkere botten: Door veel te springen en met gewichten te werken krijgt je kind sterkere botten. Iets waar hij/zij zijn hele leven profijt van heeft. Door deze high impact oefeningen krijgt het skelet de prikkels die het nodig heeft om extra botmassa te vormen. Hierdoor worden botten sterker en is de kans op botbreuken dus kleiner. Daarnaast zorgt een levenlang krachttraining ervoor dat op latere leeftijd minder snel kans is op botontkalking.
  3. Beter uithoudingsvermogen: CrossFit is een sport waar je veelal alleen werkt op jouw tempo. Bij veel sporten kun je als je geen zin hebt of moe bent wat rustiger aandoen. Maar bij deze lessen word je gepusht om door te gaan en bezig te blijven. Dit zorgt voor een betere conditie. Daarnaast trainen we bij CrossFit met verschillende tijdsduren van workouts. Daardoor leert het kind korte en explosieve inspanningen vol te houden maar ook inspanning die langer duurt zoals een stuk hardlopen of fietsen.  
  4. Sterkere spieren: Er wordt tijdens onze lessen gewerkt met gewichten. Krachttraining voor kinderen is onder de juiste begeleiding niet gevaarlijk en zorgt zelfs voor een hoop voordelen zoals hiervoor aangehaald sterkere botten. Maar dus ook sterkere spieren. Hierdoor is je kind op het veld explosiever en dus sneller. Maar kan hij/zij ook dingen veilig tillen en verplaatsen. Je hoeft niet bang te zijn voor een minihulk want doordat kinderen nog geen testosteron aanmaken is extra spieraanmaak vrijwel nihil. Het kind krijgt enkel zwaarder belastbare spieren!
  5. Meer Zelfvertrouwen: Kinderen gaan bij CrossFit over grenzen heen. Dit zorgt ervoor dat kinderen meer zelfvertrouwen krijgen. Wanneer je kind voor het eerst binnenkomt en bijvoorbeeld niet op een box durft te springen en ziet dat andere kinderen dit wel doen, motiveert dat om het zelf te proberen. Wanneer dit dan lukt zorgt dat natuurlijk voor een enorme boost.
  6. Minder blessuregevoelig: Al deze zaken zorgen ervoor dat een kind minder blessuregevoelig is. Sterkere spieren en botten zorgen ervoor dat het kind tegen een stootje kan. Een schop tegen de schenen bij voetbal, een trap tegen de benen bij kickboksen of een val van een paard. Al deze dingen kunnen voorkomen bij een sport. Extra spiermassa en sterkere botten vangen deze klappen op en dragen bij aan een betere weerbaarheid. Als een kind daarnaast ook nog beter beweegt en een beter uithoudingsvermogen heeft is het kind ook beter in staat om onverwachte bewegingen op te vangen. Denk aan een tackle bij voetbal maar ook een kuil in de baan bij motorcross of paardrijden.

CrossFit draagt dus bij aan een betere gezondheid van je kind. Al deze punten zorgen voor een betere conditie en uithoudingsvermogen, wat weer resulteert in een gezond kind dat klaar is voor het leven. Elke sport juichen wij toe want lichaamsbeweging is één van de basisbehoeften van de mens. Maar met deze 6 redenen waarom CrossFit de beste keuze is voor kinderen hoop ik wel te laten zien waarom dit ook echt zo is.

Zorg dus voor voldoende beweging en die Playstation of Xbox kan echt wel een paar uurtjes in de week uit om te werken aan een goede conditie en uithoudingsvermogen.

Groetjes,

Bart
p.s. Vanaf september willen wij bij voldoende animo weer van start gaan met een groep CrossFit Teens. Interesse? Neem contact op via nummer 0168-785123 (dit nummer heeft ook Whatsapp)

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake