Je coach, je filter!

Dit is waarom je een coach als filter nodig hebt: Er zijn veel te veel opties waar je uit kunt kiezen en je kunt niet alles doen of proberen.

Veel opties die er zijn lijken ook een goed idee of klinken in ieder geval goed.

Ik heb het over bepaalde voedingsschema’s, supplementen, trainingsprogramma’s of misschien zelfs WOD’s.

Maar je kunt dit niet allemaal doen en van alles proberen zorgt er vaak voor dat je juist een stap terugzet. Zelf ben ik hier helaas ook schuldig aan.

Iedereen heeft wel eens gehoord van overtrainen en we zijn allemaal bang om blessures op te lopen. Wat de meeste mensen niet weten is dat er voor trainen ook een optimaal volume is. Net zoals er een optimaal niveau is voor je voeding.

Te veel doen heeft een negatief effect op je vooruitgang. Maar wanneer je te veel workouts doet heeft dit hetzelfde effect.

Wij hebben voor CrossFit gekozen als beste trainingsprogramma omdat er een fantastische balans is tussen verschillende onderdelen. Een beetje kracht, uithoudingsvermogen etc. Het is niet te weinig, maar ook zeker niet te veel. Ondanks dat CrossFit workouts vaak zwaar zijn willen sommige toch meer doen. Een extra “herstelrondje” hardlopen of meerdere workouts per dag doen. Dit is NIET de weg naar succes!

Meer is niet beter, Beter is beter!

Je hebt een coach en hij/zij is je filter. Je coach vertelt je wat nodig is om het beste resultaat te behalen.

Bij Better Through Movement zitten we elke 3 maanden samen met jou aan tafel. We doen een weging op de InBody, bespreken je doelen en bepalen je vooruitgang. Op basis van jouw wensen bepalen we ook hoe jij jouw doelen het best en het snelst kunt bereiken.

We willen niet dat jij hoeft te gissen naar wat wel werkt! Zo willen we niet dat je een eierdieet gaat volgen omdat iemand anders dit doet. We willen niet dat je “een gallon” melk gaat drinken omdat je dit online hebt gezien (ik heb dit gedaan….). We willen zelfs niet dat je exact hetzelfde doet als degene die naast je staat in de les. Want zij volgen hun eigen programma. In de groep train je misschien samen maar ieder traint voor zichzelf. De coaches helpen je om daar de juiste keuze in te maken.

Jij hebt een coach, dat is je filter! 

Volgende keer wanneer je een workout op internet ziet of een gek dieet. Vraag aan je coach of dit aansluit bij je doelen. Neem dit maar aan van iemand die door schade en schande wijs is geworden.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake