Blijf met deze 5 workouts fit op vakantie!

De vakantie staat voor de deur. Misschien ga je naar het buitenland? Of blijf je liever in Nederland met de huidige vooruitzichten? Feit blijft dat je vaker weg bent en dus heb je minder tijd om te trainen. Net nu je weer lekker in je ritme zit. Maar niet getreurd. Met de volgende workouts kun je ook gewoon op je vakantieadres werken aan je fitheid! Zo blijf je fit op vakantie!

Workout 1:

8 min AMRAP (zoveel mogelijk rondes/herhalingen)
15 sit ups (ook tuck ups zijn toegestaan)
15 push ups (mogen ook op je knieën)
15 air squats
Rust 3 min
 x 3

Wanneer je het aantal rondes te weinig of te veel vindt, kun je altijd het aantal rondes aanpassen. Deze workout is leuk om je pacing te testen. Hierbij is het de kunst om elke 8 minuten evenveel rondes en herhalingen te maken. Ga dus niet te hard van start. Want als je frist bent lijkt het of je een te hoog tempo lang vol kan houden. Maar na 3 minuten weet je dat je te hard van start bent gegaan. Bij deze workout train je je buikspieren, borst en armen en je benen. Dus dit is een echte full-body workout.

Workout 2:

5 rondes
1 baantje zwemmen
15 burpees

De meeste van jullie hebben wel een zwembad op het vakantieadres. Naar gelang de lengte van het zwembad kun je het aantal banen verhogen of verlagen. Heb je geen zwembad? Vervang dan het zwemmen voor een stukje rennen of fietsen (+/- 2 min). De workout is niet super lang. Maar je hartslag gaat behoorlijk omhoog door de burpees. Vind je deze oefening te lastig kun je altijd burpees maken met je handen op een verhoging. Zo hoef je niet helemaal naar de grond. Deze workout draagt vooral bij aan je uithoudingsvermogen en is echt een klassieke HIIT-training.

Workout 3:

10 min AMRAP
12 lunges
20 mountain climbers

Probeer bij deze workout zoveel mogelijk in beweging te blijven. Dit is een workout die behoorlijk in je benen gaat zitten. De lunges zijn ook goed voor je billen. Maar dat merk je waarschijnlijk de dag na deze workout zelf omdat dit vaak de plaats is waar je spierpijn hebt.  Daarnaast zorgen de mountain climbers ervoor dat je behoorlijk moe gaat worden. Wellicht is het dus handig om deze in sets te verdelen. Doe dit dan vanaf het begin en niet op het moment dat je te moe bent. Zo is het makkelijker één tempo aan te houden.

Workout 4:

Ren 400m
8 deadlifts
Ren 400m
6 deadlifts
Ren 400m
4 deadlifts
Ren 400m
2 Deadlifts
Ren 400m
4 deadlifts
Ren 400m
6 deadlifts
Ren 400m
8 deadlifts

De deadlift is een goede oefening voor je rug en hamstrings. Je kunt het rennen gebruiken om juist tempo te maken en je hartslag te verhogen. Of je gebruikt het rennen om je hartslag wat naar beneden te krijgen door op een rustig tempo je 400m af te leggen. Heb je moeite met rennen? Pak dan de fiets en fiets een stukje van 2 minuten. Voor de deadlift kun je een kratje bier gebruiken, maar ook een volle koffer/sporttas. De deadlifts hoeven niet extreem zwaar te zijn. Denk vooral aan de juiste uitvoering van deze oefening. Deze workout is een combinatie van gewichtheffen en uithoudingsvermogen. Lukt het je nog om de deadlifts goed uit te voeren met een flink hogere hartslag?

Workout 5:

14 min EMOM
Min 1: 0:45 seconden touwtjespringen/ double unders
Min 2: 15 thrusters

Een EMOM wil zeggen dat je steeds 1 minuut de tijd hebt om een oefening uit te voeren. Bij deze workout is het de bedoeling dat je in minuut 1, 45 seconden gaat touwtjespringen. Zorg dus voor een springtouw op je vakantieadres. De volgende minuut ga je thrusters maken. Hier heb je twee flessen water voor nodig of twee andere losse materialen die je als gewicht kunt gebruiken. Deze workout is ook prima zonder gewicht te doen. Zorg ook dan voor een volledige en goede uitvoering van de oefening. Deze workout is vooral conditioneel zwaar. Door de thrusters en het touwtje springen heb je weinig tijd om op adem te komen. Daarnaast zorgen de thrusters voor een extra trainingsprikkel in je benen en armen. Dat zorgt er weer voor dat jij makkelijker je koffers kunt dragen wanneer je weer naar huis gaat!

Deze workouts zijn eenvoudig uit te voeren op je vakantieadres en zo blijf je fit op vakantie. Maar uiteraard kunnen deze workouts ook gewoon thuis worden gedaan. Wil je hulp bij je thuisworkouts of heb je geen vakantieplannen? Neem dan contact op voor het plannen van een intake!

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake