Je bent zelf verantwoordelijk

Wanneer je start bij Better Through Movement. Dan doe je dit vaak om je sportieve doelen te behalen. Door middel van coaching helpen we je tijdens de workouts om het beste uit de trainingen te halen. Wil je ook je voeding aanpassen? Dan helpen we je door middel van een voedingsschema en één tweewekelijkse check-in. We zetten je dan op de InBody weegschaal en bepalen wat het resultaat is geweest van de afgelopen weken. Zo blijf je gemotiveerd en houden we een vinger aan de pols. Wat ik wel vaak aangeef is dat ik niet kan toveren. We geven je de handvatten. Maar je moet zelf aan de slag. Je bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat.

Ook in het dagelijks leven gaat dit zo. Er zijn altijd situaties die zich voordoen en waar jij op een bepaalde manier een reactie opgeeft. Of je dit nu wil of niet. Wanneer je besluit om iets te negeren is dit ook een reactie die je geeft op deze situatie. Stel je bent bezig met een dieet en een vriendin komt langs met Bossche bollen. Natuurlijk is dat lekker en je wil “gezellig” meedoen. Maar hoe jij op deze situatie reageert daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Je kunt bijvoorbeeld zeggen. Hartstikke lekker Joke maar ik moet echt aan mijn gewicht denken. Of je eet de Bossche bol op. Jij bent verantwoordelijk voor de beslissing die je op dat moment neemt.

Er zijn natuurlijk nog een hoop situaties te bedenken en elke beslissing hoe klein ook zorgt voor een bepaalde verantwoordelijkheid. Wanneer je een bepaalde beslissing neemt sluit dit vaak ook weer andere mogelijkheden uit. Net zoals de beslissing bij de Bossche bol van net. Wanneer je een vrij te besteden budget hebt van 100 euro en je besteed daarvan 90 euro aan een paar nieuwe schoenen. Kun je geen 30 euro meer uitgeven aan een T-shirt. Zo simpel is het.

Het wil trouwens niet zeggen dat je aan bepaalde situaties iets kunt doen. Sommige mensen krijgen nou eenmaal te maken met meer tegenslag en problemen dan andere. Maar het gaat erom hoe je hier zelf op reageert. Kruip je in de slachtofferrol omdat dat zo lekker zit? Of zet je de schouders eronder en ga je aan de slag. Natuurlijk is het niet erg om soms even te balen van tegenslag. Dit is zeker menselijk. Ook moet je niet bij elke tegenslag maar doordenderen. Dat is niet wat ik wil zeggen. Maar sta stil bij wat je overkomt. Denk na hoe je gaat handelen en neem de verantwoordelijkheid voor je beslissing. Excuses zoeken is makkelijk maar sta achter je keuzes want dat betekent dat je jouw resultaat voor het grootste gedeelte zelf in de hand hebt.

Wil je dus fitter en gezonder worden in 2023? Onthoud dat je een keuze hebt en zelf in de hand hebt waar je heen gaat. Blijf gemotiveerd en laat je door niets of niemand van de wijs brengen. Soms een uitstapje zetten naar een ander pad is natuurlijk geen probleem. Maar onthoud dat jezelf verantwoordelijk bent voor het behalen van je doelen.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake