Waarom het belangrijk is dat je personeel sport!

De maatregelen zijn verlengd tot minimaal 14 januari. Voor een hoop mensen betekent dit dat ze niet kunnen sporten. Ze starten vroeg en wanneer ze weer thuiskomen zijn alle sportfaciliteiten weer dicht. Als ondernemer of leidinggevende is het misschien lastig om hier rekening mee te houden. Maar ook voor uw bedrijf is dit belangrijk. Ik leg uit waarom het belangrijk is dat je personeel sport.

  1. Sporten vermindert stress. Op de werkvloer kan stress ontstaan en wanneer niet wordt gesport, mis je deze uitlaatklep. Op de lange termijn kan dit er zelfs voor zorgen dat het verzuim van de medewerkers stijgt. Iets wat je zeker niet wilt.
  2. Sport is goed voor de gezondheid. Doordat medewerkers sporten zijn ze gezonder en fitter. Dit zorgt ervoor dat ze minder vatbaar zijn voor ziektes. Ook dit zorgt er weer voor dat het verzuim van de medewerkers laag blijft.
  3. Sporters zijn productiever. Door een toegenomen fitheid en scherpte kunnen de medewerkers meer werk verzetten. Wanneer een medewerker al uitgeblust aan de dag begint of na de lunch inkakt komt dit de productiviteit niet ten goede.
  4. Sport draagt bij aan zelfverzekerdheid. Wanneer een medewerker sport zit hij/zij lekkerder in zijn vel en dit maakt hem/haar zelfverzekerder. Daardoor zal de medewerker eerder het voortouw nemen wat er weer voor zorgt dat de productiviteit omhooggaat. Iemand die onzeker is treedt niet graag op de voorgrond en zal niet snel pushen om de schouders eronder te zetten.
  5. Meedenken zorgt voor een verbeterde werksfeer. Medewerkers die tevreden zijn over het bedrijf waar ze werken zorgen voor een verbeterde werksfeer. Daarnaast zijn tevreden medewerkers eerder geneigd extra werkzaamheden te verrichten en een goed woordje te doen. Zeker in deze tijd is dat belangrijk want personeel is schaars.

Het is dus echt belangrijk om als werkgever mee te denken met je personeel. Dit draagt ertoe bij dat je medewerkers lekkerder in hun vel zitten, wat de productiviteit en het verzuim ten goede komt. Dus laat je personeel misschien iets later beginnen, wat eerder naar huis gaan of thuiswerken, desnoods de eerste of laatste paar uur van de dag. Ik heb je laten zien waarom het belangrijk is dat je personeel sport. Op de lange termijn levert het echt geld op.

Hoe gaat jouw werkgever hiermee om? Of ben je zelf een werkgever, hoe ga jij hiermee om?

Groetjes,

Bart  

p.s. ben jij al lid van de Fitness in 0168 pagina?

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake