5 workouts voor op vakantie

Het is bijna zover de zomervakantie en of je in eigenland blijft of je naar het buitenland gaat. Voor iedereen is het raadzaam om in beweging te blijven! Je hebt een ritme te pakken van 2, 3 of misschien wel 4 of 5 keer trainen per week en het is raadzaam om dit ritme vol te houden. Je wil natuurlijk niet als je terugkomt helemaal weer van 0 beginnen. Dus om jullie daarbij te helpen zijn hier 5 workouts voor op vakantie. Voor deze workouts heb je weinig tot geen attributen nodig en met een klein beetje creativiteit kun je met deze workouts zo nog 10 workouts verzinnen!

Workout 1:

5 Rondes voor tijd
Ren 400m
30 Sit ups
20 Push ups

Bij deze workout kun je gewoon zelf met behulp van gps je 400m afstand uitzetten. Het beste is om 200m weg te rennen en daarna weer terug. Zo kun je altijd op dezelfde plaats je sit ups en push ups doen. Heb je moeite met één van deze oefeningen pas dan het aantal herhalingen aan of het aantal rondes.

Workout 2:

15 min AMRAP (as many rounds as possible)
8 Burpees
20 Lunges

Ook bij deze workout kun je de aantallen of de tijdsspanne aanpassen naar jouw niveau. Je kunt er zelfs voor kiezen om de workout op te knippen in werksets en daarna rust. Zie workout 3 hoe dit in zijn werk gaat.

Workout 3:

5 min AMRAP
30 Mountain Climbers
10 Jumping squats
30 sec handstand hold
Rust 2 min
x 3

Bij deze workout kun je naar eigen inzicht rondes toevoegen of eraf halen. Verder kun je de jumping squats ook aanpassen naar normale squats. Kun je geen handstand tegen een muur? Je kunt altijd een pike positie aanhouden. Is dat te eenvoudig? Zet je voeten op een verhoging en probeer zoveel mogelijk gewicht op je schouders te leggen. Is de handstand nog te zwaar? Je kunt er altijd voor kiezen om de handstand hold op te knippen in 2 of 3 sets zodat je dit wel vol kunt houden.

Workout 4:

3 Rondes voor tijd
50 x Touwtjespringen
40 x Jumping Jacks
30 x Russian Twists
20 x Plank Hip Taps L+R
10 x Split squats L+R

Deze workout worden je schuine buikspieren aangesproken. Ook bij deze optie kun je ervoor kiezen een lager/hoger aantal herhalingen of een lager/hoger aantal rondes te doen. Wel heb je voor deze workout een springtouw nodig. Maar dit neemt haast geen plaats in bij je zwemkleding in de koffer.

Workout 5:

14 min AMRAP
10 Box dips
10 Deadlifts
50 High Knees

Bij deze workout heb je een aantal materialen nodig. Zo heb je iets nodig waar je jouw handen op kunt zetten voor de dips. Verder heb je een gewicht nodig om te deadliften. Je kunt voor de deadlift van alles gebruiken. Denk aan flessen water, een kratje bier of je koffer. Ben creatief, dan vind je vast wel iets. Vind je de high knees wat te heftig? Pas dan gewoon het tempo aan zodat het wel vol te houden is voor je. Tot slot kun je natuurlijk ook bij deze workout het aantal of de duur aanpassen.

Met deze 5 workouts voor op vakantie blijf jij lekker fit. Je kunt de bewegingen natuurlijk ook wisselen tussen de workouts en je kunt ook variëren met de duur of het aantal herhalingen. Zo heb je echt een heleboel mogelijkheden om fit te blijven. Sommige hotels of resorts hebben ook een uitgebreide sportschool ter beschikking. Hier kun je dus zelfs met gewichten aan de slag. Mocht dat het geval zijn heb je natuurlijk nog meer mogelijkheden om lekker aan de slag te gaan.

Welk van deze 5 workouts voor op vakantie ga jij proberen? Of heb je misschien wat aanpassingen nodig? Laat het gerust weten. Wanneer je een workout hebt gedaan stuur dan ook de score door!

Groetjes,

Bart
Mocht je meer hulp nodig hebben om fit te blijven, stuur dan gewoon een mail.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven