5 redenen om samen te sporten

De lente is alweer dik een week onderweg en met het weer van afgelopen weekend merk je dat de zomer dan ook echt in aantocht is. Het is dus hoogtijd om het sporten weer op te pakken. Doe je het deze keer alleen of toch samen? Hier zijn 5 redenen om samen te sporten.  

  1. Het is gezellig: Samen met een vriend of vriendin sporten is gezelliger dan alleen. Zo kun je nog eens een praatje maken en hoef je ook niet alleen naar binnen. Vooral wanneer je net start is de drempel om te starten soms hoog. Ga daarom lekker samen. Zo ken je altijd al iemand!
  2. Een stok achter de deur: Wanneer je samen gaat sporten is er altijd iemand die op je wacht bij de training. Niet gaan is dus geen optie. Let op dat dit enkel geldt voor een duo en soms ook nog met 3 personen. Als je met nog meer personen afspreekt om te gaan trainen zijn er vaker mensen die afhaken. Dit werkt dus averechts. Zorg er dus altijd voor dat je iemand hebt die gemotiveerd is om te gaan trainen. Zo heb ook jij een stok achter de deur.
  3. Je traint harder: Door samen te trainen zet je net dat extra stapje want je wil natuurlijk niet onderdoen voor je trainingspartner. Je pakt dus net even wat meer gewicht en je doet net die herhaling meer. Zo haal je meer uit je training en boek je sneller resultaat.
  4. Je kunt op elkaars techniek letten: Wanneer je alleen traint is het lastiger om technieken goed uit te voeren. Daarom werkt samen trainen beter. Je trainingspartner kan namelijk zorgen dat jij technieken goed uitvoert. Of dit nu om het efficiënter uitvoeren van de oefening gaat of het volledig uitvoeren van de beweging. Denk hier bijvoorbeeld aan het diep genoeg zakken van de squat of het met je kin boven de stang komen bij de pull ups. Ook hierdoor train jij effectiever en boek je sneller resultaat.
  5. Je hebt altijd support: Wanneer je nog niet klaar bent met de workout of je bent bezig om een zwaar gewicht te tillen dan zorgt je trainingspartner voor die extra coaching waardoor jij een stapje bij zet. Hierdoor zet jij een snellere tijd neer of verplaats jij net iets meer gewicht. Ook dit zorgt er weer voor dat jij sneller jouw sportieve doelen bereikt.

Dit zijn 5 redenen om samen te sporten. Maar hoe doen wij dit eigenlijk? Bij Better Through Movement kun je groepslessen volgen maar ook Personal Training sessies. Voor je door kunt stromen naar de groepslessen volg je altijd een X aantal PT sessies om de basistechnieken aan te leren maar ook om te wennen aan de intensiteit van de lessen. Daarnaast zorgen deze lessen ervoor dat jij met vertrouwen aan kunt sluiten bij de groep. De PT sessies volgen namelijk dezelfde opbouw als de groepslessen en dus ben je al wat wegwijs gemaakt over het reilen en zeilen binnen de box.

Tijdens de PT sessies train je altijd samen met een personal trainer. Hij/zij motiveert je, zorgt voor gezelligheid en let natuurlijk ook op je techniek. Zo ben jij veilig in beweging. Daarnaast heb jij een afspraak met hem/haar voor die extra stok achter de deur. Ook bij Personal Training train je dus niet alleen.

Bij de groepslessen train je altijd alleen maar toch samen. Jij voert de workout uit op je eigen tempo en niveau maar wel op hetzelfde tijdstip als alle andere deelnemers. Daarnaast zorgt een coach ervoor dat jij de technieken goed uitvoert. Ben je nog bezig en zijn andere deelnemers al klaar? Zij zorgen voor die mentale support door jou aan te moedigen en te zorgen dat jij het beste uit jezelf haalt. Tijdens de krachtonderdelen werken we samen om ervoor te zorgen dat jij jezelf kunt optrekken aan sporters die wellicht al iets sterker zijn. Dit is geen enkel probleem want ook dan werkt iedereen op zijn eigen niveau.

Weet je dus niet zeker of sporten iets voor je is? Met deze 5 redenen om samen te sporten zie je dat voor het beste resultaat je beter samen kunt gaan sporten. Dit helpt zeker om jouw sportieve doelen het snelst te bereiken.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake