Een BTM lid die een burpee aan het uitvoeren is.

Bang dat je te gespierd raakt? Maak je geen zorgen: 3 keer per week sporten maakt je geen bodybuilder!

Heb je eindelijk besloten dat je vaker wilt gaan sporten omdat je fitter wilt worden maar ben je bang dat je hierdoor té gespierd wordt? Maak je geen zorgen!

Om een bodybuilder te worden, moet je je levensstijl hier compleet op aanpassen. Bodybuilders trainen extreem hard, besteden uren per dag in de sportschool en volgen een strikt dieet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je drie keer per week sport, dat naast dat je fitter en gezonder bezig bent ook ineens verandert in een bodybuilder.

Wat gebeurt er als je drie keer per week traint?

Als je drie keer in de week traint, kan je lichaam veranderen naar:

  1. Een strakker lichaam: Regelmatig sporten maakt je lichaam strakker en sterker. Je spieren worden zichtbaar zonder dat ze enorm worden.
  2. Meer energie: Sporten geeft je een energieboost! Je voelt je fitter en vitaler, zowel fysiek als mentaal.
  3. Gezond gewicht: Regelmatig bewegen en sporten helpt bij het verbranden van calorieën en het behouden van een gezond gewicht.

Ook geeft sporten veel voordelen zoals:

  1. Minder Stress: Sporten helpt je te ontspannen en stress te verminderen.
  2. Beter Slapen: Bewegen kan je helpen om dieper en beter te slapen.
  3. Blije Stemming: Tijdens het sporten komen er endorfines vrij, waardoor je je gelukkiger voelt.

Wat is nodig voor spieropbouw?

Spiergroei hangt samen met hormonen. Vrouwen hebben veel minder testosteron dan mannen, dit maakt het voor vrouwen dus een stuk moeilijker om grote spieren te kweken. Dat betekent niet dat mannen niet gericht en hard moeten trainen om echt gespierd te worden. Het is enkel voor mannen vaak wel iets makkelijker om spieren op te bouwen.

Daarnaast is je voeding ontzettend belangrijk. Je voeding moet ook zo zijn ingericht dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die je helpen bij het opbouwen van spieren. Wanneer je hier niet specifiek mee aan de slag gaat, hoef je echt niet bang te zijn meteen enorm gespierd te worden.

Tot slot trainen bodybuilders gericht op spiergroei. Het aantal herhalingen en sets gericht op het trainen van specifieke spieren zorgt voor spiergroei. Wanneer je geen specifiek trainingsprogramma volgt gericht op spiergroei, gaat ook deze ontwikkeling niet zo snel dat je direct niet meer in je bloezen past.

Hormonen, voeding en het trainingsschema zijn dus ook van invloed op het opbouwen van spieren. Wanneer je hier dus niet echt gericht mee bezig bent, loopt het echt niet zo vaart dat je ineens breed bent of enorme spierballen hebt.

Sluit je bij ons aan en ervaar de voordelen!

Bij ons kun je drie keer of meer per week sporten en werken aan een strakker, fitter en gezonder lichaam. Of je nu wilt afvallen, meer energie wilt hebben of gewoon lekkerder in je vel wilt zitten, wij helpen je daarbij! Dus waar wacht je nog op? Laat je gegevens achter via “gratis intake”, kom langs en ervaar zelf de voordelen. Geen bodybuilder, wel fit en strak! Tot snel!

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake