Wat is gezelligheid je waard?

Natuurlijk begrijp ik het je bent de hele week druk met je werk, met je eigen onderneming of met beide. Dan wil je ook wel eens stoom afblazen. Een terrasje pakken, lekker uiteten, een borrelplankje in de avond of een avond naar de kroeg. Maar als je elke ochtend voor de spiegel staat en baalt van je spiegelbeeld of je zit echt niet lekker in je vel. Wat is deze gezelligheid je dan waard?

Ik en mijn vrouw Cynthia hebben elke week een aantal gesprekken met potentiële leden of met huidige leden om te bepalen wat iemand zijn sportieve doelen zijn. Dit kan zijn afvallen, fitter worden maar ook gewoon lekkerder in je vel zitten. Iedereen heeft vaak ook een reden waarom dit het geval is. De één heeft van dichtbij gezien wat een slechte gezondheid met je doet en een ander walgt echt van zichzelf als hij/zij in de spiegel kijkt. Uiteraard zijn dit de extreme redenen maar ieder heeft zijn eigen drijfveer.

Op basis van deze doelen proberen wij iedereen zo goed mogelijk verder te helpen bij het behalen van deze doelen. Vaak is dit ook doormiddel van voedingscoaching. Mensen boeken prima resultaten en soms hebben mensen ook wel eens een terugval. Dat is natuurlijk helemaal niet erg en zelfs menselijk. Vaak is dat wanneer gezelligheid om de hoek komt kijken. Tijdens een coachingsgesprek horen we dan vaak dat gezelligheid belangrijk is in je leven en dat snappen wij maar al te goed. Het is gezellig om op een terrasje te zitten en een broodje te eten of een biertje te drinken in de kroeg. Maar is deze gezelligheid het waard dat je elke ochtend in de spiegel kijkt en je baalt van hoe je eruitziet of dat je de rest van de week na je werk uitgeblust op de bank ligt?

Om hier actie op te onder nemen moet je bepalen wat je probeert op te vullen door deze gezelligheid. Is het gewoon het contactmoment dat je mist, is het echt honger dat je wil stillen. Of is het gewoon loze tijd die je vult met een etentje of een borrel? Want dit zijn zaken die heel eenvoudig te tackelen zijn.

  1. Mis je het contact met iemand? Spreek met hem/haar bij je thuis af en drink daar een bak koffie. Zo heb je toch je contactmoment en hoef je niet per se een broodje naar binnen te schuiven. Wil je toch wat te happen? Dan kun je altijd een zak volkorenbroodjes kopen en deze beleggen met kaas, ham of kipfilet. Ook deze broodjes bevatten minder calorieën. Dus kom je minder snel aan?  
  2. Wil je je honger stillen? Ga naar huis en maak daar een maaltijd klaar. Zorg ervoor dat er geen telefoons of elektronica aan tafel aanwezig zijn en heb eens een goed gesprek met elkaar. Daar hoef je echt niet voor naar een restaurant. Daarnaast bevatten je eigen gerechten een stuk minder zout en eet je vaak een stuk minder waardoor je gewicht ook beter onder controle te houden is.
  3. Wil je loze tijd vullen? Ook dit is eenvoudig op te lossen. Pak de fiets, fiets samen met iemand een rondje. Maak een wandeling of speel desnoods een spelletje. Door in beweging te zijn of gewoon samen bezig te zijn hoeft er echt niet altijd een borrel of eten aan te pas te komen. Ook deze activiteiten kunnen gezellig zijn.

Tot slot weet ik dat er ook etentjes, borrels en andere moment zijn in het leven. Je ontkomt er niet aan. Daarom helpen wij mensen altijd bewustere keuzes te maken wanneer wij ze helpen met voedingscoaching. Door deze bewustere keuzes te maken kun je genieten tijdens je uitje maar toch jouw sportieve doelen behalen.

Dus baal je soms van je eigen conditie of spiegelbeeld en weet je dat dit komt door te veel gezellige dingen? Pas de tips toe uit deze blog. Want is gezelligheid het waard dat jij buiten deze momenten om niet lekker in je vel zit en misschien zelfs ongelukkiger bent? Gezelligheid draait vaak om het contact met anderen en daar hoef je echt niet veel bij te eten en te drinken. Het samenzijn daar draait het om.

Groetjes,

Bart

p.s. ben jij benieuwd naar onze tips die jij kunt toepassen tijdens een etentje? Neem dan gewoon contact op.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake