Man maakt push ups tijdens CrossFit training in sportschool Zevenbergen

Voordelen van CrossFit

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen die niet bekend zijn met onze werkwijze of CrossFit een sport voor hen kan zijn. Wanneer je op internet zoekt op CrossFit zie je de meeste fitte atleten workouts doen. Hierbij denken de meeste mensen die al staan te hijgen na een keer de trap oprennen niet direct: “Dat kan ik ook.” Maar CrossFit is op zoveel manieren aan te passen en ook als je in de leeftijd van 40 jaar of ouder bent heeft CrossFit enorm veel voordelen. Het kan namelijk iedereen helpen met het vinden van een gezonde levensstijl waardoor je fitter, gezonder en zelfverzekerder wordt. En dat zijn maar een paar voordelen van CrossFit

Naarmate je ouder wordt is het steeds lastiger om je gewrichten soepel te houden. CrossFit kan helpen om je flexibiliteit te verbeteren. Daardoor is het makkelijker om je dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals je boodschappen in het bovenste of juist onderste kastje zetten. Daarnaast kan CrossFit helpen om rug en nekklachten tegen te gaan of te verminderen. Mensen zitten steeds meer en hierdoor verlies je kracht in je spieren. Dit zorgt vaak voor zeurende pijntjes. Door je spieren sterker te maken verdwijnen ook deze klachten.

Wanneer je ouder wordt verlies je vaak spiermassa en kracht. Dit kan leiden tot blessures en andere pijntjes. CrossFit is erop gericht om je spieren sterker te maken je je kracht te laten toenemen. Door regelmatig CrossFit trainingen te volgen bouw je meer spiermassa op en blijft je kracht behouden. Hierdoor voel je jezelf sterker en energieker.

Een ander belangrijk voordeel van CrossFit trainingen is het verhogen van je uithoudingsvermogen. Het behouden van een goed uithoudingsvermogen  is belangrijk voor een goede gezondheid en helpt om een actieve levensstijl te behouden. CrossFit is erop toegespitst om je uithoudingsvermogen te verbeteren door intensieve trainingen. Hierdoor ontwikkel je een brede conditie waardoor je kort een zware krachtsinspanning kunt leveren maar bijvoorbeeld ook langer een stuk kunt rennen/fietsen. Dit zorgt voor een verbeterde gezondheid en welzijn.

Tot slot helpt CrossFit om je mentaal sterker te maken. Door stress op je werk is het belangrijk om zo nu en dan stoom af te blazen. Maar ook door de uitdagende workouts verleg je je grenzen waardoor je zelfverzekerder wordt.

CrossFit heeft enorm veel gezondheidsvoordelen en helpt bij het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen en maakt je mentaal sterker. Dit alles zorgt ervoor dat je gezonder, fitter en zelfverzekerder bent en dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Groetjes,

Bart
p.s. Twijfel jij of CrossFit iets voor je is? Neem dan gewoon contact op en wij helpen je verder.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake