Vrouw doet oefening aan het rek tijdens fitness les in CrossFit sportschool Zevenbergen

Plaats jij jezelf op nummer 1?

Linda heeft twee kinderen een man en een full-time baan. Ze heeft het gevoel dat ze nog net alleen naar de WC kan zonder te worden gestoord.

Frank is een advocaat hij maakt lange dagen en werkt soms in het weekend. Hij vind het wel fijn om samen met zijn familie te zijn.

Eva haar ouders zijn al op leeftijd en hebben extra zorg nodig. Ze brengt ze regelmatig naar het ziekenhuis en brengt ook regelmatig een bezoekje.

Ik weet zeker dat jij ook op één van deze voorbeelden lijkt. Het hoeft natuurlijk niet precies hetzelfde te zijn. Maar iedereen heeft het druk en geven onszelf helemaal. Alleen als we eerlijk tegen onszelf zijn hebben we ook allemaal tijd. We moeten alleen tijd vrijmaken.

In het vliegtuig is het wel duidelijk waar je prioriteit aan moet geven. Als de druk in de cabine wegvalt en de maskertjes vallen, dan zet je eerst bij jezelf een masker op voor je andere helpt. Je kunt namelijk niemand helpen als je bewusteloos bent.

Als je jouw gezondheid en fitheid op een laag pitje zet zul je uiteindelijk ook gaan haperen. Op een bepaald punt sta je zelfs naar adem te happen. Of dat nu na een paar trappen is of als je dreigt je bus te missen.

Wanneer was de laatste keer dat jij jezelf op nummer 1 hebt geplaatst?

Hoe ziet je sportritme eruit? Ben je al gestopt bij de sportschool waar je in januari bent gestart? Blok gewoon tijd in je agenda net als je afspraak voor de dokter of tandarts. Het is nog niet te laat om weer aan de slag te gaan. Je moet alleen de tijd hiervoor inplannen!

Heb je wel vaste trainingsmomenten in de week en wat doe je voor je herstel? Het is namelijk belangrijk om ook te herstellen van je trainingen. Je herstel zorgt er namelijk voor dat je fitter en sterker wordt! Plan een massage in of volg een stretchsessie op youtube.  Blok ook deze tijd in je agenda!

En hoe gaat het met eten? Heb je dit op de rit of verdient dit nog wat extra aandacht. Maak gezonde keuzes zoveel je kunt. Het belangrijkste is om te starten en van daaruit verder te bouwen. Hulp nodig? Wij kunnen je helpen.

Het is heel makkelijk om de zorg voor jezelf te laten versloffen. Zeker zo net na carnaval. Maar om je herstel te bevorderen en jezelf klaar te maken voor de zomer is het nu zaak om door te pakken. Het is belangrijk om jezelf op nummer 1 te plaatsen en te gaan sporten, je stress te verlagen en ook bewust bezig te zijn met gezond eten. Dit is zo belangrijk om gezond te blijven en sneller te herstellen wanneer je ziek wordt.

Pak je agenda erbij en maak die afspraken met jezelf. Plan je trainingen, plan je herstel en plan zelfs je maaltijden. Fail to plan = plan to fail!

Wil je lekkerder in je vel zitten maar ook aardiger zijn voor andere. Start bij jezelf dan komt de rest vanzelf.

Groetjes,

Bart
p.s. Heb je hulp nodig bij één van deze dingen? Neem dan contact op we helpen je graag.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven