Vrouw maakt een front squat tijdens crossfit training in fitness sportschool zevenbergen

Belangrijke CrossFit apps en websites


Wanneer je aan je gezondheid en conditie wil werken zijn er enorm veel websites en apps te vinden. Elke Instagram guru heeft een trainingsprogramma waarbij jij echt die six pack krijgt…

Om je te helpen het kaf van het koren te scheiden heb ik hier een aantal van mijn favorieten.

Mobility en Flexibiliteit

Het is fantastisch om te stretchen. Het werkt ontspannend en helpt blessures te voorkomen. Daarnaast zorg je ervoor dat je gewrichten gezond blijven en weer een volledig bewegingsbereik terugkrijgen. Ik heb hier twee opties voor je. Ze zijn niet gratis maar zijn super waardevol:

ROMWOD – https://romwod.com/

The Ready State (voorheen MobilityWOD) – https://thereadystate.com

Voedingstrackers

Er zijn een hoop goede apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het meten van je calorie inname. Let zeker ook op de verdeling van je koolhydraten, eiwitten en vetten. Een goede startverdeling hiervoor is 40% koolhydraten, 30% eiwitten en 30% vetten. In het artikel hieronder vind je een overzicht van een aantal apps met daarbij ook de voor- en nadelen. Zelf heb ik ervaring met MyFitnessPal en Fatsecret. Waarbij beide apps hun goede punten hebben. Maar ook een aantal dingen die wat minder zijn.

https://www.healthline.com/nutrition/5-best-calorie-counters

CrossFit informatie en video’s

Ondanks dat er geen nieuwe artikelen meer worden geplaatst op de CrossFit Journal, bevat deze website echt een schat aan informatie over CrossFit en gezonde voeding. Heb je moeite met een bepaalde oefening? Gebruik de zoekfunctie en ik weet zeker dat je een instructievideo kunt vinden. Ben je opzoek naar een recept of gewoon een leuk verhaal uit de CrossFit Community? Ook dat vind je hier.

CrossFit Journal – https://journal.crossfit.com/

Op de website van CrossFit vind je ook echt een boel informatie en elke dag worden er weer extra artikelen en video’s toegevoegd. Wil je echt meer weten over functioneel trainen? Kijk dan zeker regelmatig op deze website. Ook voor inspirerende video’s!

CrossFit – https://crossfit.com/

Laatste CrossFit nieuws

Wil je jezelf echt onderdompelen in alles wat met de achtergronden van CrossFit te maken heeft? Dan zijn de volgende websites echt belangrijk om in de gaten te houden. Nieuws over de topatleten of wereldwijde events lees je hier:

Morning Chalk Up – https://morningchalkup.com/

BOXROX – https://www.boxrox.com/

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze CrossFit apps en websites? Dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake