5 redenen waarom je niet afvalt

Reden 1: Door drukte kies je sneller voor gemak!

De komende 5 dagen geef ik elke dag één reden waarom je niet afvalt. Vandaag reden 1. Je hebt het te druk en kiest dus vaker voor gemak.

In de huidige tijd heb je het druk met je werk. De kinderen zijn veel thuis en door het thuiswerken ben je ook nog in de avonduren bezig. Dit zorgt ervoor dat een goede maaltijd er vaak bij in schiet. Gemak dient de mens, dus er wordt gekookt vanuit pakjes, zakjes en potjes. Deze keuzes staan vaak bol van het zout en de meeste maaltijden bestaan voor het grootste gedeelte uit koolhydraten. Verder zijn deze maaltijden vaak snel verteert, waardoor je ook snel weer een hongergevoel hebt. Iets dat het snaaien in de hand werkt.

Kies dus vaker voor echt eten. Het is echt niet moeilijk. Een goede maaltijd is bijna nooit meer werk dan een minder gezonde keus. De smaak is “misschien” een beetje wennen wanneer je veel extra smaakstoffen gewend bent. Maar wanneer je in de flow zit dan kom je er heus wel uit. Onder echte voeding verstaan we onbewerkte producten. Deze producten vind je vaak aan het begin van de supermarkt. Denk aan groenten, fruit, vlees en vis. Hoe verder je de supermarkt ingaat. Hoe meer bewerkt het voedsel vaak is. Het is dus niet lastig en zal je tripje naar de supermarkt een stuk korter maken. 1 gangpad en weer naar huis.

Voor pasta en brood kies je voor de volkorenvariant. Bij rijst is zilvervliesrijst de beste keuze. Bij deze varianten heeft je lichaam meer energie nodig om deze te verteren en heb je langer een vol gevoel. Probeer daarnaast met de verhoudingen te spelen. Vaak bestaat een bord voor het grootste gedeelte uit rijst, aardappelen of pasta. Wissel de verhouding om. Verhoog je groenten en verlaag je koolhydraatinname.

Met deze tips kun je al aan de slag. Morgen reden 2 waarom je niet afvalt.

Veel succes alvast.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake