Plan jij om te falen?

Je bent gezonder gaan eten de afgelopen weken, want die coronakilo’s mogen er nu wel af. Het gaat eigenlijk best goed. Je ritme zit er lekker in. Maar dan, je afspraak loopt uit. Je hebt geen eten bij en je begint nu toch wel behoorlijk wat trek te krijgen. Na afloop van je afspraak rij je met een knorrende maag richting huis. Je moet nog een aardig eindje karren, dus je moet echt eten. De benzinepomp biedt gelukkig soelaas. Een lekker broodje bal en een bakje huzarensalade. Je kunt er weer tegenaan. Helaas is dit niet de enige keer dat dit gebeurt. Regelmatig lopen afspraken uit en kom je thuis met enorme trek. Daarom gooi je vaak snel een pizza in de oven, omdat je echt geen zin hebt om nog uitgebreid te koken voor een gezonde hap. Of je stopt bij de benzinepomp, of de grote gele M. Dit staat je progressie behoorlijk in de weg. De kilo’s zijn op deze manier lastig kwijt te raken.

Wat kun je hiertegen doen? Plan je maaltijden en zorg dat je altijd eten mee hebt of voorbereid klaar hebt staan. In de volksmond wordt dit “preppen” genoemd. Wanneer je weet dat je een afspraak hebt die mogelijk uit gaat lopen neem je een bakje met een gezonde maaltijd mee. Zo kun je na de afspraak een gezonde maaltijd eten die jou dichter bij je doelen brengt. Wanneer je trek hebt maak je vaak minder gezonde keuzes en maakt het niet zoveel uit wat je eet. Je hebt honger en die moet gestild worden. Om dit te voorkomen is het dus zaak om niet in deze valkuil te stappen en altijd goed voorbereid op pad te gaan. Of ervoor te zorgen dat je snel een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Wellicht denk je nu, daar heb ik helemaal geen tijd voor. Maar wanneer je in de avonduren een dubbele portie maakt kun je één portie opeten en de andere portie klaarzetten om mee te nemen. Of je zet deze portie in de koelkast voor een later tijdstip. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd klaarstaan en is die pizza een stuk minder snel in de oven gegooid.

Met een goede planning, plan jij dus om te winnen. Falen om te plannen is namelijk plannen om te falen. Veel succes.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake