Word jij ongezond door je kantoorbaan?

Nu het thuiswerkadvies minder en minder wordt, gaan steeds meer mensen weer naar kantoor. Veel mensen dachten dat thuiswerken slecht was voor hun gezondheid. Maar ook het werken op kantoor draagt een steentje bij. Het is natuurlijk lekker dat je weer op pad kunt. Maar deze 6 zaken dragen ertoe bij dat jij ongezond wordt door je kantoorbaan. Let op, dit gebeurt natuurlijk niet in één keer en zo nu en dan zondigen is natuurlijk belangrijk. Want als een monnik leven is voor niemand gezellig. Maar pas deze zaken wel toe want niemand moet ongezond worden door zijn kantoorbaan.

  1. Reizen met de auto. Waar je voorheen nog wel eens in de ochtend tijd had om een rondje te wandelen of te fietsen moet je nu een uurtje eerder vertrekken om op tijd op kantoor te zijn. Je beweegt dus minder en zit steeds meer. Probeer dus in de pauze toch een stukje te wandelen of blijf in de avonduren in beweging. Zitten is funest voor je conditie en bewegen blijft belangrijk. We heten dan ook niet voor niks Better Through Movement.
  2. Stress. Thuiswerken zorgt ook voor minder stress. Je kunt zelf makkelijker je werktijden indelen en die vervelende collega zie je heel de dag niet. Nu je op kantoor bent zijn deze dingen weer onderdeel van je dagelijkse leven. Stress is slecht voor je gezondheid en kan ertoe leiden dat je meer gaat eten. Probeer de stress van je af te laten glijden. Laat je niet opjagen en denk ook aan jezelf. Geef op tijd aan wanneer het werk te veel wordt. Niemand heeft er iets aan dat jij met een burn-out thuiszit.
  3. Verjaardagen. Dit is natuurlijk afhankelijk hoe groot het kantoor is waar je werkt. Maar 2 verjaardagen in de week is op de meeste kantoren een zekerheid. Uiteraard met een lekkere traktatie. Een stukje taart een worstenbroodje. Het gaat er allemaal in. Ongezien zijn dit een hoop extra calorieën. Natuurlijk is het lekker. Maar overslaan hoeft geen probleem te zijn. Niemand merkt het als jij geen taart of worstenbroodje pakt. Doe het dus niet.
  4. De snoeppot. Ook de snoeppot wordt regelmatig afgestruind. Het is lekker om zo nu een dan een snoepje te pakken. Maar ook stelselmatig snoepen zorgt ervoor dat jij een kilootje extra op de weegschaal ziet aan het eind van de maand. Weersta dus de verleiding. Grabbel niet in de snoeppot. In het begin is dit lastig. Maar wanneer dit eenmaal een gewoonte is, is het echt niet moeilijk meer.
  5. De frietdag. Elk kantoor heeft zijn eigen frietdag/broodjesdag of dag waarin wordt gekozen om iets “lekkers” te bestellen. Wat de meeste mensen lekker vinden is helaas niet gezond. Kies dus voor je eigen meegebrachte maaltijd in plaats van een frietje met frikandel. Het is wellicht minder smaakvol en “gezellig”. Maar het is beter voor je lichaam en je bespaart er ook nog geld mee.
  6. Overwerk. Ook door overwerk wordt vaak gekozen voor minder gezond eten. Er wordt een pizza besteld of een afhaalmaaltijd gehaald. Verwacht je dat je moet overwerken? Neem een extra maaltijd mee van thuis. Moet je vaak onverwacht overwerken? Zorg ervoor dat een gezonde maaltijd in de koelkast op je werk ligt. Zo kom je niet in de verleiding een ongezonde maaltijd te bestellen.

Het is dus zeker mooi dat we weer vaker naar kantoor mogen. Maar stap niet in de volgende valkuilen. Voor je het weet, word je in stapjes ongezond door je kantoorbaan. Neem deze tips mee wanneer je naar kantoor gaat en je hebt een stuk minder om je zorgen over te maken.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven