Minderen met suiker doe je zo

In deze tijd wordt het steeds lastiger om te minderen met suiker. Je bent meer thuis en de koekjes en snoepjes zijn dus altijd binnen handbereik. Suiker is op zich niet ongezond. Suiker zit bijvoorbeeld ook in fruit en groenten. De voedingsmiddelen waar suiker aan toe is gevoegd, zijn dit vaak wel. Daarnaast tikt suiker snel aan op je calorie inname.

Suiker is erg verslavend, waardoor het vaak ook niet heel simpel is om in een te stoppen met het eten van suiker. De meeste mensen die minderen in hun suikerinname krijgen de eerste week te maken met hoofdpijn. Dit trekt na 1 á 2 weken weer weg. Een kwestie van even doorzetten dus.

Naast het verslavende aspect is het ook een echte smaakmaker (helaas ongezond). Geen suiker en zoetstof gebruiken is altijd gezonder dan het wel toevoegen van deze smaakmakers. Om af te bouwen kun je suiker vervangen door Stevia zoetstof. Let wel op want de “Steviaproducten” uit de supermarkt bevatten vaak maar een heel klein percentage Stevia (0,01%). Wanneer een fabrikant een klein beetje Stevia toevoegt in een product, mag dit worden vermeld op de verpakking. Kijk dus altijd goed naar de ingrediëntentabel op de achterkant van een verpakking.

Het voordeel van Steviaproducten ten opzichte van suikers is, dat door het eten van suikers je bloedsuikerspiegel snel omhoogschiet en daarna weer naar beneden stort Hierdoor heb je steeds weer behoefte aan nieuwe suikers. Stevia heeft geen invloed op je bloedsuikerspiegel en bevat nagenoeg geen calorieën. Verminder in de komende weken steeds je Stevia-inname. Zo kunnen je smaakpapillen wennen aan minder zoet eten en krijg jij steeds minder behoefte aan die zoete smaak. Goede Steviaproducten vind je op de website van steviala.eu.

Veel succes met het minderen met suiker.

Groetjes,

Cynthia

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake