Koekjes eten en afvallen?

Je wil graag koekjes eten maar toch afvallen. Of je eet graag bij de lunch brood met chocopasta en vruchtenhagel. Kun je dan afvallen? Natuurlijk kun je dan afvallen. Het is namelijk belangrijk dat je minder eet dan je verbrand. Dus daar ligt geen probleem. Maar door het eten van veel suiker heb je minder calorieën over om te besteden aan gezonde dingen. Daarnaast worden deze suikers snel opgenomen in je bloed en dus ook snel verbrand. Dit zorgt ervoor dat jij weer snel een hongergevoel hebt.

Wanneer je kiest om een boterham met chocopasta te eten kom je gemiddeld aan een calorie inname van 182 Kcal. Voor een boterham met vruchtenhagel is dat 144 Kcal. Eet je dus een boterham met chocopasta en vruchtenhagel tijdens je lunch zorgt dit voor een inname van 326 Kcal. Wanneer je uitgaat van een behoefte van +/- 2.000 Kcal per dag voor een vrouw is dat al bijna 16,5%. Chocopasta en vruchtenhagel bevatten naast suiker vrijwel geen andere voedingsstoffen. Dat is dus zonde.

Een betere keuze is om een zelfgemaakte salade te nemen met daarbij een boterham en een eitje. Of kwark met havermout en wat noten. De calorie inname is ongeveer gelijk of wellicht nog iets lager. Maar je eet niet enkel koolhydraten (suikers), maar ook eiwitten, gezonde vetten en vitaminen en mineralen. Daarnaast is de hoeveelheid die je eet groter. Dit samen zorgt ervoor dat jij langer een verzadigd gevoel hebt en minder geneigd bent te snaaien.

Eet je liever een koekje? Dat is uiteraard ook geen probleem. Maar een gevulde koek bevat 248 Kcal. Een gevulde koek bestaat ook weer voornamelijk uit suiker. Dit zorgt ervoor dat je de koek snel verteerd en jij weer sneller een hongergevoel hebt. Eet liever een peer met een handje noten (268 Kcal). Een peer bevat naast fruitsuiker ook nog een hoop vitaminen en mineralen. Een handje noten bevat voornamelijk gezonde vetten en eiwitten en ook weer een hoop gezonde vitaminen en mineralen, zoals magnesium en zink. Gezondere keuzes zorgen er dus voor dat jij meer vitaminen en mineralen binnen krijgt door middel van je voeding. Hierdoor ga jij gezonder door het leven en ben je minder vaak ziek.

Wij van Better Through Movement houden tijdens het maken van een voedingsschema rekening met je huidige eetpatroon. Uiteraard vinden wij het wel belangrijk dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Dus er zullen altijd aanpassingen nodig zijn aan je huidige eetpatroon. Maar het is voor een goed doel en zo helpen we jou om je nieuwe eetpatroon blijvend vol te kunnen houden.

Wil jij koekjes eten en afvallen? Het is mogelijk. Of het verstandig is, is een tweede. Doordat suikerhoudende voedingsmiddelen sneller verteerd worden heb je sneller weer honger en is het lastig om minder te eten dan je dagelijkse behoefte. Daarnaast mis je een hoop essentiële vitaminen en mineralen gedurende de dag.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake