Je spieren veranderen niet in vet!

Stiekem wist je dit al wel, maar soms is het snel gezegd dat door minder trainen je spieren zijn omgezet in vet.

Ondanks dat je lichaam een fantastische machine is, je lichaam kan geen spieren omzetten in vet en vice versa. Er zijn veel mensen die de laatste tijd minder trainen en dus zeggen dat hun spieren vet zijn geworden. Het lijkt ook natuurlijk zo te zijn. Je was strak en gespierd en nu je minder traint zie je er voller uit en zie je je spieren minder. Maar wat gebeurt er nu daadwerkelijk in je lichaam? Je spiermassa neemt af en je vetmassa neemt toe.

Deze ontwikkeling kan door een tal van redenen plaatsvinden. Veel mensen en dan vooral mensen die geregeld sporten, eten ondanks dat minder wordt getraind dezelfde hoeveelheid aan calorieën. Je bent immers dat eetpatroon gewend. Het nadeel is dat je energiebehoefte flink daalt wanneer je lichaamsbeweging ook afneemt. Daarnaast daalt je trainingsprikkel en dus de noodzaak voor je lichaam om je huidige spiermassa te behouden. Je spiermassa neemt dus af.

Dus om samen te vatten. Spieren die veranderen in vet is niet mogelijk. Wanneer je minder actief bent pas dan je calorie-inname aan. Dan kom je niet aan en stijgt je vetpercentage minder. Het advies blijft natuurlijk om in beweging te blijven. Zo behoud je je spiermassa en blijf je fit.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake