Heb jij gevaarlijk of ongevaarlijk vet?

De meeste mensen weten wel dat te zwaar/dik zijn, slecht is voor hun gezondheid. Maar niet veel mensen weten waarom dit precies is. Huidige onderzoeken tonen aan dat vet niet zomaar extra gewicht is dat je meezeult. Vet reageert als een extra orgaan in je lichaam.

In tegenstelling tot andere organen in je lichaam die ervoor gemaakt zijn om je lichaam in topconditie te houden, saboteert visceraal vet juist de boel.

Volgens een studie van de Harvard Universiteit. Zorgt extra vetmassa en dan met name visceraal vet voor een negatieve invloed op je gezondheid. Visceraal vet zorgt voor de verspreiding van cytokines. Deze cytokines zijn normaliter niet slecht voor je gezondheid, echter zijn de cytokines omgezet vanuit vet wel gevaarlijk omdat ze een negatieve invloed hebben op de insuline opname, cholesterol en bloeddruk.

Hoe langer je rondloopt met een te grote hoeveelheid visceraal vet, hoe groter de kans wordt dat je hart- en vaatziekten of diabetes type 2 ontwikkeld. Wanneer je “skinny fat” bent lijkt er wellicht weinig aan de hand te zijn, je BMI is gezond en je hebt ook weinig zichtbaar vet. Maar schijn bedriegt. Ook wanneer je op het eerste gezicht een gezond gewicht hebt kun je dezelfde risico’s lopen door visceraal vet. Gelukkig kun je door training je viscerale vetniveau ’s laten dalen en zo de risico’s te verkleinen.

Ben jij benieuwd hoeveel visceraal vet je hebt? Maak snel een afspraak voor een InBody totale lichaamsanalyse bij Better Through Movement.  

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake