Gebruik geen shakes of fatburners!

Wanneer je af wilt vallen heb je er alles voor over om naar een gewicht te gaan waar jij je lekker bij voelt. Je hebt waarschijnlijk al wel eens fatburners en maaltijdshakes of shakedieten voorbij zien komen of wellicht zelfs al wel eens geprobeerd. De uitkomst laat zich raden. Deze hulpmiddelen werken niet of maar tijdelijk. Wil je dus afvallen? Gebruik geen shakes of fatburners!

Fatburners

Dit zijn vaak supplementen die bol staan van de cafeïne. Cafeïne zorgt ervoor dat je verbranding sneller gaat werken en onderdrukt het hongergevoel. Daarnaast bevatten deze fatburners vaak ook nog andere kruiden die niet wetenschappelijk onderbouwd zouden bijdragen aan je vetverbranding. Het lijkt tamelijk onschuldig. Maar deze grote hoeveelheden cafeïne zorgen de gehele dag voor een hogere hartslag. Daarnaast kun je te maken krijgen met een rusteloos/gejaagd gevoel en heeft het een negatief effect op je nachtrust. Tot slot hebben deze fatburners maar een zeer gering effect op jouw vetverbranding.

Voorheen waren ook fatburners met als werkzaam bestandsdeel efedrine te verkrijgen. Deze fatburners worden vaak nog via de zwarte handel verkocht. Wanneer deze fatburners voor langere tijd gebruikt worden kan geestelijke afhankelijkheid optreden. Daarnaast zorgen deze middelen voor een verhoogde hartslag en bloeddruk. Verder bestaat de kans op angsten en psychotisch gedrag. Er zijn zelfs gevallen van hersenbloedingen en hartinfarcten bekend door langdurig gebruik van deze middelen.

Gebruik dus geen fatburners. Ze hebben een matig effect en zijn niet goed voor je gezondheid.

Shakes

De shakes en shakediëten worden ook vaak gebruikt om af te vallen. Vaak zijn deze pakketten behoorlijk prijzig en werkt deze manier van afvallen maar tijdelijk. Wanneer je stopt met het gebruiken van de shakes is je eetpatroon niet aangepast en zit je binnen no-time weer op je oude gewicht. Of vaak nog wat extra’s. Het welbekende jojo-effect.

Blijvend resultaat

Wil je blijvend resultaat boeken? Start met een levensstijl die je de rest van je leven vol kunt houden. Eet meer groenten en fruit, Kies voor volkorenproducten en matig de inname hiervan. Eet geen koekjes, snoepjes, chips en borrelsnacks. Drink daarnaast ook geen frisdrank. Om dit vol te blijven houden is 1x per week zondigen toegestaan. Let op dat je jezelf niet teveel ruimte geeft om te zondigen in het weekend! Vaak begint het weekend dan op donderdagavond en eindigt op maandagmiddag. Er zitten maar 7 dagen in de week, dus zorg ervoor dat je daarvan 6 dagen een goed resultaat neerzet. Het allerbelangrijkste is dat je minder eet dan je verbrand. Ga maximaal 500 kcal onder je behoeften zitten. Dan is dit eetpatroon ook voor jou makkelijker vol te houden.

Bij Better Through Movement helpen we onze leden doormiddel van een voedingsschema op basis van het huidige eetpatroon. Zo hoef je minder aan te passen aan je huidige gewoontes. Daarnaast helpen we onze leden door middel van weeg- en meetmomenten. Zo heb jij een stok achter de deur omdat je “verantwoording” af moet leggen over het resultaat dat je hebt bereikt. Daarnaast helpen we onze leden met het aanleren van een levensstijl die voor de rest van je leven gevolgd kan worden. Zo boek jij blijvend resultaat en ga je niet terug naar je oude gewicht.

Wil je afvallen? Gebruik geen shakes of fatburners! Ze zijn vaak schadelijk voor de gezondheid, bieden weinig resultaat en/of veroorzaken een jojo-effect. Wil je echt resultaat boeken dat blijvend is? Pas je levensstijl aan en zorg ervoor dat je dit vol kunt houden. Daarnaast helpt het wanneer je iemand hebt die je verantwoordelijk houdt voor je resultaten.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven