Eenvoudig van je coronakilo’s af!

Nu de kerstdagen achter ons liggen en het einde va het jaar nadert zijn er weer een hoop mensen die graag iets af willen vallen in het nieuwe jaar. Afvallen is alleen lastig in de huidige tijd. Iedereen is veel thuis en in de avond even sporten zit er vaak ook niet in. Gelukkig is het aloude gezegde elk pondje gaat door het mondje echt waar. Wanneer je dus af wilt vallen kun je dit “eenvoudig” doen door minder te eten. Nu wordt veel meer gesnoept/gesnackt door het thuiswerken en het in de avond thuis op de bank zitten. Het is natuurlijk makkelijker om een zak chips open te trekken wanneer je thuis bent dan wanneer je eropuit bent om te trainen. Een goede tip hiervoor is om geen snacks in huis te halen. Klinkt misschien saai, maar wanneer iets er niet is, kun je het ook niet opeten.

Heb je kinderen of wil je toch nog wel één keer in de week een snack pakken? Leg dan deze spullen eens op een andere plaats weg. Vaak ga je onbewust naar deze plek en stop je een koek of snoep in je mond zonder dat je het echt doorhebt. Wanneer je dus je snacks op een andere plaats weglegt moet je hier bewust naar handelen en ben je dus bewuster bezig met je snackmoment. Wanneer deze plaats weer een gewoonte is geworden na 1 á 2 weken kun je weer een andere plaats uitkiezen. Zo blijf je altijd bewust snacks pakken in plaats van onbewust jezelf volstoppen.

Tot slot kun je ook eens kiezen voor gezonde snacks. Snijdt een komkommer in stukjes of kies een emmertje snoeptomaatjes. Het gaat vaak meer om het idee dat je wat aan het knabbelen bent. Een komkommer of een tomaat bevat veel minder calorieën dan een zak chips of wat koekjes. Hierdoor kun je er veel meer van eten voor hetzelfde aantal calorieën. Je kunt ook kiezen om een schaaltje met magere kwark te pakken. De langzaam verteerbare eiwitten zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Dit zorgt er ook weer voor dat je geen trek hebt in ongezonde snacks.

Met deze tips kun je een eerste stap zetten tegen de coronakilo’s.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake