5 simpele voedingstips voor de zomer

Aanstaande vrijdag start voor velen de zomervakantie. Vooral in deze periode wordt vaak gekozen voor makkelijk. Dat hoeft geen probleem te zijn. Maar wil jij niet met 3 kilo extra je trainingen weer oppakken? Met deze 5 simpele voedingstips voor de zomer heb je alles onder controle.

 1. Bereid je eten zelf.
  Je bent een dagje uit geweest met je gezin en niets is makkelijker om na afloop te stoppen bij de grote gele M of aan te schuiven bij een restaurant. Ik snap dat dit een lekkere keuze is. Maar de maaltijden bij een restaurant bevatten vaak veel zout en weinig groenten. Weersta dus de verleiding en duik na afloop zelf nog even in de keuken. Dit hoeft geen 3 sterren maaltijd te zijn. Maar er zijn genoeg gezonde alternatieven die je in een paar minuten op tafel zet (geen pizza of kant-en-klaar maaltijden dus). Geen zin om te koken? Misschien helpt tip 3 je een handje.
 2. Drink vaker water.
  Ook dit is een goede tip. Op de warmere dagen wordt sneller een biertje gepakt of een blikje cola. Maar als je een fles water koud zet in de koelkast werkt dit net zo verfrissend als een koud glas cola of pilsje. Uiteraard bevat frisdrank een hoop suiker en andere ongezonde toevoegingen. Een biertje is natuurlijk ook lekker maar bevat alcohol en ook de 0.0 variant staat vaak bol van de koolhydraten. Kies dus bewust en pak wat water.
 3. Zorg voor maaltijden in de vriezer.
  Wanneer je moe bent en geen zin hebt om te koken is het des te verleidelijk om te kiezen voor minder gezonde alternatieven. Op dagen dat je wat meer tijd hebt kun je dan een extra grote portie maken en deze invriezen. Ga je op pad en verwacht je laat thuis te zijn? Haal het eten uit de vriezer en wanneer je thuis bent kun je het eten even in de magnetron zetten of opbakken en zit je binnen 5 minuten aan tafel met een veel gezondere hap.
 4. Kies voor complexe koolhydraten.
  Vaak wordt gekozen voor witte rijst, bruin/wit brood en gewone spaghetti. Dit verteert echter snel. Het vliesje om de korrel rijst/tarwe ontbreekt waardoor je lichaam minder moeite hoeft te doen om deze voedingsstoffen te verteren. Hierdoor heb je sneller een hongergevoel. Daarnaast verbruikt je lichaam meer energie om deze voedingsstoffen te verteren. Een echte win-win situatie dus. Kies voor volkoren producten of zilvervliesrijst om deze voordelen te benutten bij je zomerse maaltijd.
 5. Zorg voor voldoende groenten.
  Voeg bij elke maaltijd wat groenten toe. Ook bij je ontbijt kun je eenvoudig wat groenten toevoegen. Je boterham met kaas kun je makkelijk aanvullen met een komkommer of een schijfje tomaat. Dit werkt natuurlijk ook voor de lunch. Of lunch met een maaltijdsalade met zalmsnippers en 2 volkorenbroodjes. Voor het avondeten is het vaak makkelijker om groenten toe te voegen. Bereid deze portie verder uit en neem minder aardappelen of rijst. Groenten bevatten een stuk minder calorieƫn en daardoor blijf jij beter op gewicht.

Met deze 5 simpele voedingstips voor de zomer kom ook jij deze vakantie wel door. Wil je graag meer tips en/of voedingscoaching ontvangen? Plan dan een intake en wij vertellen je hoe we je hier het beste bij kunnen helpen.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven