Leden verkleed voor Carnaval tijdens training in CrossFit fitness sportschool in Zevenbergen

5 gerechten voor een spetterend carnaval

Het is bijna zover carnaval 2023. Dit is het eerste jaar dat alles weer normaal is na corona en wat hebben we er allemaal weer zin in. 5 dagen lang even helemaal los. Alleen je gaat natuurlijk niet alles overboord gooien wanneer je gaat carnavallen. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk fit blijven en kunnen hossen en springen 4 of zelfs 5 dagen lang. Om je hierbij te helpen hebben we 5 “gerechten” verzameld voor een spetterend carnaval. Want in zekere zin is dit natuurlijk ook topsport.

We snappen dat je tijdens carnaval geen culinaire hoogstandjes gaat eten. Daar heb je geen tijd en geen zin in. Daarbij heb je na wat bier of wijn echt geen zin meer om een salade met ossenhaaspuntjes of een zalmfilet met broccoli te eten. Dit zijn dus echt tips waar je iets mee kunt. Let op: Buiten carnaval om zijn dit niet de beste keuzes!

Tot slot nog een handige tip die je de gehele carnaval kunt toepassen maar ook als je eens een feestje hebt. Probeer rekening te houden met het feit dat je meer gaat drinken later op de dag. Dit kun je doen door wat lichtere eiwitrijke maaltijden te eten gedurende de dag. Zo beperk je de calorie-inname. Ga natuurlijk niet op lege maag de deur uit want dit gaat ook niet goed. Verder is het natuurlijk zoals hierboven al een aantal keer aangehaald belangrijk dat je voldoende groenten binnenkrijgt. Dus eet ook voldoende verschillende groentes tijdens je maaltijden voor je vertrekt. Zo krijg je voldoende vitaminen en mineralen binnen en blijf je langer op de been.

Ga je dus volop mee in het carnavalsgedruis en wil je niet na 1 dag al afhaken? Denk dan eens aan één van deze 5 gerechten voor een spetterend carnaval. Dit is natuurlijk het leukste feest van het jaar en het zou zonde zijn wanneer je hier niet ten volste van kunt genieten. Drink dus met mate en zeker niet alleen! Fijne carnaval!

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake