Trainen met een blessure

Ook nu ben je lekker aan het trainen en alles gaat goed. Bijna elke dag ben je in de weer met gewichten of ga je een rondje rennen. Maar na het rennen krijg je last van je knie. Wat doe je dan? Geen paniek, communiceer dit altijd met je trainer. Hij/zij zorgt ervoor dat jij ondanks een blessure toch lekker door kunt blijven trainen. Wij passen de trainingen aan zodat jij ook met lichte klachten door kunt trainen. In beweging blijven is belangrijk. Dus stop ondanks een blessure niet met trainen.

Heb je last van je ellenboog? Wij zorgen voor een training waarbij je ellenboog weinig/niet belast wordt. Je kunt zelfs enkel met je andere arm trainen. Diverse onderzoeken tonen aan dat wanneer je maar één ledemaat traint je toch (deels) je spierkracht behoudt in je andere. Daarnaast zorgt het repeated bout effect ervoor dat wanneer je de andere arm weer mag trainen, je een stuk minder last hebt van spierpijn in beide armen. Stop je geheel met het belasten van je beide armen dan krijg je waarschijnlijk weer behoorlijk wat spierpijn na je eerstvolgende training. Ondanks wat vaak gezegd wordt, is spierpijn helemaal zo goed niet. Het geeft vaak alleen aan dat je al een tijd deze spieren niet hebt belast.

Ook wij geven soms het advies om even rustig aan te doen. Dit is vaak wanneer 7mountaineers 5 of 6 keer in de week komen trainen. CrossFit is een leuke sport en werkt verslavend. Maar TE is nooit goed. Je lichaam geeft aan wanneer het genoeg is. Heb je steeds last van terugkomende pijntjes? Neem dan eens een korte rustperiode.

Je kunt ook proberen om in de trainingen wat minder hard te gaan. (Bespreek dit wel altijd met een coach. Zo word je niet gepusht om harder te gaan of om meer gewicht te pakken.) Maar vaak werkt een weekje rust het beste. Zo herstel je beter en kun je je gedachten verzetten. Het is ook wel eens lekker om niet in de box te zijn. Al is dat laatste op dit moment niet aan de orde. Naarmate je ouder wordt, neemt je hersteltijd toe. Dus ben je een 40+, neem dan wat vaker rust of pas je trainingen aan. Je sport voor je gezondheid, houd dat altijd in gedachten.

Is je blessure wat hardnekkiger en is het raadzaam een fysiotherapeut of osteopaat te raadplegen? Bespreek met hem/haar wat wel kan. Vaak nemen wij contact op met je behandelaar om te bespreken hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij in beweging blijft en zo goed mogelijk hersteld. Wij doen er alles aan om al onze leden zo gezond en fit mogelijk te houden, ook nu. Dus heb je een blessure? Vraag aan één van de coaches wat wel kan en focus niet op wat niet meer kan.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake