Last van je rug door het zitten?

We zitten steeds meer. Zeker het afgelopen jaar zijn we nog meer gaan zitten. Of we nu in de auto zitten, achter de computer of hangen in de bank. Zitten is het nieuwe normaal. Zonder het te weten worden je spieren in je rug, schouders en buik steeds wat minder sterk. Hierdoor krijg je steeds meet last van je nek en je rug. Lig je weleens in bed en weet je jezelf geen houding meer te geven omdat alles pijn doet? Of heb je regelmatig last van je schouders? Grote kans dat dit aan het zitten ligt.

Om deze klachten tegen te gaan, zorgen wij bij CrossFit 7 Mountains er altijd voor dat je elke training je “core” traint. Hiermee bedoelen we je rompspieren voor extra stabiliteit. Door deze training, heb jij minder last van je rug, schouders en nek aan het eind van de dag.

Wat kun je hier zelf aan doen? Maak eens wat squats met een gewicht voor je. Dit kan eenvoudig met een kratje bier of de wasmand. Op deze manier moet je je borst omhooghouden en worden je spieren extra geprikkeld om extra rompstabiliteit te creëren.

De deadlift is ook een goede oefening om deze spieren extra aan het werk te zetten. Span je rug en schouders goed aan en pak een kratje bier of de wasmand vanaf de grond op. Zorg er altijd voor dat je vanuit je benen blijft tillen.

Met deze eenvoudige oefeningen train jij je rompspieren extra en verdwijnen je nek en rugklachten als sneeuw voor de zon. Daarnaast is in beweging blijven sowieso het beste om fit en vitaal te blijven.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake