5 redenen waarom buitensporten ECHT goed voor je is!

Nu we nog zeker een maand buiten moeten trainen zijn hier 5 redenen waarom buitensporten eigenlijk echt goed voor je is.

  1. Buiten trainen is goed voor je geestelijke gezondheid. Een onderzoek uit 2013 toont aan dat sporten in de buitenlucht ertoe bijdraagt dat de kans op geestelijke klachten afneemt.
  2. Opbouw van vitamine D. Door buiten te trainen word je meer blootgesteld aan zonlicht en zo bouw je meer vitamine D op. Volgens het voedingscentrum is vitamine D belangrijk voor sterke tanden en botten, maar ook voor een gezond immuunsysteem.
  3. Het zorgt voor een gezond gewicht. Door buiten te zijn ben je vaak meer in beweging. Wat tot gevolg hebt dat je minder kans hebt op overgewicht. Door de trainingen bij Better Through Movement ben je natuurlijk zeker goed in beweging tijdens je uurtje buiten sporten. Een onderzoek toont aan dat kinderen die vaak buitenspelen minder kans hebben op overgewicht. Dit komt omdat ze vaak actiever bezig zijn dan wanneer ze binnen op de bank zitten.
  4. Je krijgt meer energie. Onderzoek van de universiteit van Rochester toont aan dat door een wandeling in de natuur je weer extra energie krijgt en weer meer zin krijgt om iets te ondernemen. Ook toont dit onderzoek weer aan dat buiten zijn ervoor zorgt dat je geestelijke gezondheid een boost krijgt.
  5. Het is makkelijker om vol te houden. Een onderzoek laat zien dat buiten trainen zorgt voor meer voldoening, wat er weer toe bijdraagt dat je eerder geneigd bent om nog eens aan de slag te gaan.

Dit zijn maar 5 positieve effecten, uiteraard zijn er nog veel meer. Het is vooral belangrijk dat je gewoon aan de slag gaat. Wij blijven in ieder geval ook buitentrainingen aanbieden. Dit om ervoor te zorgen dat jullie het beste resultaat blijven boeken.  

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake